België in oude prenten / La Belgique en estampes anciennes Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Dit boek is een uitnodiging om achterom te kijken. Naar de schoonheid, charme en grandeur van de steden en landschappen van weleer. Het brengt u 350 jaar geschiedenis in 350 van de mooiste werken uit het Prentenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België.

Veel is verdwenen in de loop van de tijd. Maar dit prachtige boek brengt troost. Het neemt u mee door de stads- en dorpsgezichten van vroeger. En brengt alles voor uw ogen weer tot leven: de natuur, de monumenten, de folklore, de mode. Een heerlijk boek voor geschiedenis- en erfgoedliefhebbers, stadsgidsen en kunstenaars. En voor iedereen die zijn bibliotheek wil verrijken met het beste uit drie eeuwen vaderlandse teken- en prentkunst.

De experts van de Koninklijke Bibliotheek hebben twee jaar lang hard aan dit boek gewerkt. Ze kozen per provincie de allermooiste prenten uit hun verzameling, doken diep in de geschiedenis en schreven er een toelichting bij.

Naast het beste uit de Albums de Croÿ komt u ook werken van onder anderen Antoon Van Dyck, Pieter Bruegel, Pieter Van der Borcht, Gillis Neyts en Jacobus Harrewijn tegen. Alle tekeningen in dit boek zijn pareltjes. Puntgaaf gedigitaliseerd en een feest voor het oog.

Door de uitvinding van de boekdrukkunst was de prent (een gedrukte tekening) gedurende vier eeuwen lang wat de foto is vandaag: een getrouwe weergave van de werkelijkheid. Deze unieke selectie prenten, die voor het eerst wordt verzameld, geeft een prachtig beeld van de evolutie van onze steden en landschappen. Ook veel verdwenen monumenten zoals oude stadswallen, kerken, paleizen en abdijen zijn er op te zien.De prenten zijn van de hand van beroemde en minder beroemde tekenaars zoals Van Dijck, Breughel, Hoolans, Van der Borcht e.a. Alle prenten worden achteraan in het boek voorzien van korte commentaren die de inhoud in detail toelichten. Een geschiedenis in woord en beeld. 

Met een luxueuze linnen harde kaft, 440 bladzijden, 350 prenten waarvan 250 in kleur. Maar liefst 5 kilogram zwaar en 5 centimeter dik! Het boek heeft een uitvoerige inleiding en beschrijving van alle prenten.

Neem een kijkje in het boek:

Blader zelf door enkele voorbeeldpagina’s:België in oude prenten / La Belgique en estampes anciennes

Stažení België in oude prenten / La Belgique en estampes anciennes zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789401447348

  Publicatiedatum
  :

  28/11/2017

  Pagina’s
  :

  442

  Uitgever
  :

  Lannoo

  Ondertitel
  :

  1525-1875

  Gewicht
  :

  4936 gr

  Uitvoering
  :

  Met harde kaft

  Afmetingen
  :

  400 mm x 340 mm x 50 mm

  Editie
  :

  1e editie