Bestuur en bestuurders in Nedermaas, 1794-1814 Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

In 1795 verdeelde het revolutionaire Frankrijk de in 1794 veroverde Zuidelijke Nederlanden in negen departementen en annexeerde deze. Nedermaas was een van deze departementen en bleef bijna twintig jaar Frans. In die periode was het hoogste gezag steeds in Franse handen, maar er waren ook duizenden lokale bestuurders die uit het gebied zelf afkomstig waren. Zij waren in het algemeen geen revolutionairen, maar mannen die het beste ervan probeerden te maken in deze tijd van turbulente veranderingen. Grootste aanstoot voor de bevolking en de bestuurders vormden de kerkvervolging, de militaire dienstplicht en de steeds toenemende belastingdruk. Een kleine elite voelde zich wel thuis in de Franse staat en wist daarvan te profiteren. Vooral in de kantons en communes was er een opmerkelijke continuïteit van lokale bestuurders, van het ancien régime via de Franse tijd tot nadat de Fransen in 1814 door de geallieerden waren verjaagd.Bestuur en bestuurders in Nedermaas, 1794-1814

Stažení Bestuur en bestuurders in Nedermaas, 1794-1814 zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789087046897

  Publicatiedatum
  :

  16/10/2017

  Pagina’s
  :

  400

  Uitgever
  :

  Verloren b.v., uitgeverij

  Titel serie
  :

  Maaslandse monografieen

  Nummer in serie
  :

  83

  Ondertitel
  :

  met bijzondere aandacht voor het lokale bestuur in het kanton Wittem/Gulpen

  Gewicht
  :

  1235 gr

  Uitvoering
  :

  Met harde kaft

  Afmetingen
  :

  246 mm x 170 mm x 27 mm

  Editie
  :

  1e editie