DDR-Justiz und NS-Verbrechen 10 Die Verfahren Nr 1523-1609 des Jahres 1948 Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

In samenwerking met K.G. Saur Verlag in München verschijnt sinds 2002 bij Amsterdam University Press onder redactie van prof. dr. C.M. Rüter en dr. D.W. de Mildt de prestigieuze serie Justiz und NS-Verbrechen, waarin de complete verzameling van na-oorlogse vonnissen betreffende nazi-misdrijven wordt gepubliceerd (die 50 delen in totaal zal beslaan).

Naast de West-Duitse serie verschijnen nu ook de Oost-Duitse vonnissen in eigen band (die 15 delen in totaal zal beslaan).

De strafzaken die in deze delen aan de orde komen hebben ondermeer betrekking op de vervolging en uitroeiing van joden in Duitsland zelf en elders in bezet Europa. Zo vindt men in de West-Duitse delen bijvoorbeeld het vonnis tegen de rechters in de zeer beruchte ¿Rassenschande¿-zaak tegen Leo Katzenberger uit 1942. Ook treft men er het rijk gedocumenteerde vonnis aan tegen de voormalige Judenreferent van het Auswärtige Amt, Franz Rademacher, die ondermeer betrokken was bij de deportatie van joden uit Nederland, België en Frankrijk. In het deel betreffende de Oost-Duitse vonnissen kan men onder andere nauwkeurig nalezen waarom de hoogste rechtbank van de DDR meende de West-Duitse staatssecretaris en rechterhand van Bundeskanzler Adenauer, Dr. Hans Globke, tot een levenslange
gevangenisstraf te moeten veroordelen vanwege zijn aandeel in de jodenvervolging.

Voor uitvoeriger informatie over het project ¿Justiz und NS-Verbrechen¿ van de Universiteit van Amsterdam bezoekt u de bijbehorende website: www1.jur.uva.nl/junsvDDR-Justiz und NS-Verbrechen 10 Die Verfahren Nr 1523-1609 des Jahres 1948

Stažení DDR-Justiz und NS-Verbrechen 10 Die Verfahren Nr 1523-1609 des Jahres 1948 zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789053565339

  Publicatiedatum
  :

  08/08/2015

  Pagina’s
  :

  694

  Uitgever
  :

  Amsterdam University Press B.V.

  Ondertitel
  :

  Sammlung Ostdeutcher Strafurteile wegen Nationalsozialistischer Totungsverbrechen

  Extra
  :

  DDR-Justiz und NS-Verbrechen 10 Die Verfahren Nr 1523-1609 des Jahres 1948

  Gewicht
  :

  1395 gr

  Uitvoering
  :

  Met harde kaft

  Afmetingen
  :

  245 mm x 180 mm x 47 mm

  Editie
  :

  1e editie

  Redacteur
  :

  L. Dempz