De 100 beste gedichten van 2018 Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door neerlandica en literatuurwetenschapper Maaike Meijer, juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2018, en letterkundige en literair vertaler Anikó Daróczi. De VSB Poëzieprijs bekroont de beste dichtbundel van het afgelopen jaar.
?Als we konden leven als dichters zou de poëzie misschien niet nodig zijn. Maar niet iedereen is dichter. De bemiddeling van de poëzie is nodig om steeds opnieuw te kijken. Daartoe moet de poëzie altijd weer worden vernieuwd, opgeschud, ontdaan van haar regels en routines om haar functie van ?nieuwe ogen inzetten? te kunnen behouden. En dat is precies wat ook deze generatie dichters weer blijkt te doen,? aldus het juryrapport. Naast poëzie van de genomineerden ? Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld ? zijn in deze bundel ook gedichten opgenomen van onder anderen Armando, Frans Kuipers, Joke van Leeuwen, Cees Nooteboom, Ester Naomi Perquin en Ilse Starkenburg.

Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand door nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs.De 100 beste gedichten van 2018

Stažení De 100 beste gedichten van 2018 zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789029515597

  Publicatiedatum
  :

  16/01/2018

  Pagina’s
  :

  146

  Uitgever
  :

  De Arbeiderspers

  Ondertitel
  :

  Voor de VSB Poëzieprijs gekozen door Maaike Meijer en Aniko Daroczi

  Uitvoering
  :

  EPUB 2 met digitaal watermerk

  Bestandsgrootte
  :

  871.5KB