De koning in België Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Dit is de job van koning Filip De monarchie, de koning en de koninklijke familie zijn meer dan ooit aanwezig in de media. Maar wat betekent de monarchie vandaag? Wat doet de koning? Wat is zijn rol? De koning in België biedt op een bevattelijke manier een inzicht in de rol en de functie van het staatshoofd in België. Met weliswaar de nodige aandacht voor de historische achtergrond en vergelijkingen met andere monarchieën worden de grondwettelijke context, de machten en koninklijke prerogatieven toegelicht en becommentarieerd. Wat ruim aan bod komt, is de concrete dagelijkse uitoefening van de koninklijke functie, het ‘metier’ van de koning: de invulling van zijn opdracht, zijn activiteiten, de organisatie van zijn administratie en de middelen, zowel financiële als andere, die de vorst ter beschikking worden gesteld voor de uitoefening van zijn functie als staatshoofd. Er gaat ook aandacht uit naar de perceptie van de monarchie en van het koningschap. De auteur waagt zich ten slotte aan een essayistische beschouwing over een mogelijke evolutie van de monarchie in de toekomst, zowel op binnenlands vlak als in het kader van de Europese Unie. De koning in België biedt een gedocumenteerde en toegankelijke inkijk in de hoogste en nog altijd belangrijke geleding van ons staatsbestel. Het boek richt zich tot onderwijzend personeel en studenten in de rechten, de politicologie en de geschiedenis, maar evenzeer tot journalisten, politici en ambtenaren. Het is ook bedoeld voor elke burger die zich op een vlotte manier in het koningschap en de monarchie wil verdiepen en de gevoelsgeladen verslaggeving in de (populaire) pers wil overstijgen.De koning in België

Stažení De koning in België zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789401417020

  Publicatiedatum
  :

  06/11/2015

  Pagina’s
  :

  184

  Uitgever
  :

  Lannoo Campus

  Ondertitel
  :

  Het instituut, de functie, de persoon

  Gewicht
  :

  353 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  240 mm x 160 mm x 20 mm

  Editie
  :

  1e editie