De korte twintigste eeuw 1914-1991 Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Een tocht langs de militaire geschiedenis van de twintigste eeuw De gruwel van de Eerste Wereldoorlog is met allerlei publicaties en herdenkingen voor het voetlicht gebracht. Deze ‘Grooten Oorlog’ is echter niet alleen belangrijk omwille van zijn bloederige omvang en de vragen die deze oproept, het belang van de wereldbrand zit ook in zijn gevolgen. In de Eerste Wereldoorlog zitten namelijk ook de wortels van de nog veel gruwelijkere Tweede Wereldoorlog. En laat die Tweede Wereldoorlog nu net de voorbode zijn van de Koude Oorlog. De Britse historicus Eric Hobsbawm omschreef dit gegeven ooit als De Korte Twintigste Eeuw. Een meesterwerk dat haarscherp de samenhang tussen deze conflicten blootlegt. De gemeente Heuvelland in West-Vlaanderen beschikt over drie authentieke sites uit deze respectievelijke confl icten. Dat stelt de bezoeker in staat om het verhaal van De Korte Twintigste Eeuw in de praktijk te ervaren. De samenhang kan dus zonder lacunes letterlijk tastbaar gemaakt worden. Met ‘Bayernwald’ beschikt de gemeente over een Duits loopgravennetwerk uit de Eerste Wereldoorlog. En net voorbij deelgemeente Dranouter bevindt zich een bunker uit de Maginotlinie , wat dan weer een relict uit de Tweede Wereldoorlog is. Onder de Kemmelberg tot slot, bevindt zich een Commandobunker uit de Koude Oorlog. Deze publicatie brengt het grote verhaal van de drie conflicten. En gaat nog een stap verder. Oorzaken, verloop en gevolgen krijgen telkens de nodige aandacht. Maar ook de vertaling naar de oorlogssites in de gemeente Heuvelland komt uitgebreid aan bod. De impact van dit alles op het leven van de gewone man, zowel de soldaat als de burger, die allebei de consequenties van de oorlog moeten ondergaan, maakt dit verhaal compleet. Dit boek biedt een boeiende leidraad voor iedereen die enerzijds het verhaal van De Korte Twintigste Eeuw op een bevattelijke manier wil uitgelegd krijgen, en anderzijds ook graag begrijpt hoe de drie relicten in de gemeente Heuvelland tot stand zijn gekomen.De korte twintigste eeuw 1914-1991

Stažení De korte twintigste eeuw 1914-1991 zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789401418966

  Publicatiedatum
  :

  06/11/2015

  Pagina’s
  :

  160

  Uitgever
  :

  Lannoo Campus

  Ondertitel
  :

  Sporen van drie oorlogen in het West-Vlaamse heuvelland

  Gewicht
  :

  408 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  250 mm x 180 mm x 20 mm

  Editie
  :

  1e editie