De laatste vorsten ter wereld Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Anno 2016 is het koningschap een eenzaam bestaan geworden. Vroeger had elk zichzelf respecterend land wel een vorst als staatshoofd. Doorheen de geschiedenis is hier echter verandering in gekomen en verloren tal van vorsten hun tronen. Vooral de Eerste en de Tweede Wereldoorlog waren nefast voor de koningen en keizers. Vandaag de dag blijven nog een kleine twintigtal vorstendommen over in de hele wereld. De meeste van deze vorstendommen zijn geëvolueerd naar parlementaire monarchieën maar er zijn nog steeds enkele absolute monarchieën waarbij de koning de totale almacht in handen heeft.
De kennis over deze vorstendommen en hun vorsten is dan ook zeer beperkt. Vaak blijft de kennis over de vorsten beperkt tot het oude Europese continent. De koningen van Bahrein, Saudi-Arabië, Bhutan en Tonga blijven meestal nobele onbekenden. Dit boek wil een overzicht brengen van deze laatste vorsten ter wereld. Nieuwe koninkrijken komen er vooralsnog niet bij, terwijl er nog wel steeds koninkrijken verdwijnen. Het beste voorbeeld hiervan is het koninkrijk Nepal. Daar kwam koning Gyanendra in 2008 ten val. Het land werd een republiek en de koning verloor zijn vorstelijke privileges.

Ivan Dockx (Herentals 1984) studeerde geschiedenis en godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven en werkt als leerkracht in het onderwijs. Geschiedenis is steeds een grote passie van hem geweest. Zijn parate kennis over de koningshuizen is dan ook indrukwekkend.
Om deze reden besloot hij een werk te schrijven over de laatste vorsten ter wereld. Dit boek geeft een mooi overzicht van de vorsten die vandaag de dag nog steeds in functie zijn. De lezer leert meer over de laatste keizer ter wereld, over de enkele koningen maar daarnaast komt men ook meer te weten over de onbekendere sultans of emirs uit de Arabische wereld.
Het is een aanrader voor iedereen die van moderne politieke geschiedenis houdt. Laat u meevoeren in dit meeslepende werk en bevorder uw kennis en respect voor deze laatste vorsten ter wereld.De laatste vorsten ter wereld

Stažení De laatste vorsten ter wereld zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789492247520

  Publicatiedatum
  :

  07/10/2016

  Pagina’s
  :

  144

  Uitgever
  :

  Eigenboekuitgeven.com

  Gewicht
  :

  249 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  229 mm x 152 mm x 14 mm

  Editie
  :

  1e editie