De Memoires. Luctor et emergo. Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

De memoires van de man die België maakte tot wat het vandaag is. Premier van negen regeringen (1979-1991), europarlementslid en voorzitter van de EVP Wilfried Martens, over zijn leven en werk: een niet te missen document. Wilfried Martens’ laatste woord over de Belgische staatshervorming, het economische herstelbeleid, de problemen in Voeren, de abortuskwestie: alle sleutelmomenten uit zijn meer dan dertig jaar lange politieke carrière openhartig belicht.
Onmisbaar voor al wie geïnteresseerd is in politiek en geschiedenis.

‘Elk levensverhaal is een opeenvolging van successen en mislukkingen. Aan de successen herinneren we graag. Mislukkingen plegen we te verdringen. Nochtans zijn beide innig met elkaar verweven. Een mislukking scherpt de strijdlust aan en heel wat overwinningen zijn geboren uit tegenslagen. Luctor et emergo. Ik worstel en ik kom weer boven…’ (uit de proloog) Dit zijn de memoires van Wilfried Martens (1936), premier van negen Belgische regeringen (1979-1992), Europarlementslid en voorzitter van de EVP.

Wilfried Martens (1936 – 2013) begon zijn politieke loopbaan als adviseur in verscheidene ministeriële kabinetten. Van 1967 tot 1971 was hij voorzitter van de CVP-Jongeren. In 1972 werd hij verkozen tot voorzitter van de CVP, een functie die hij uitoefende tot zijn premierschap in 1979. In totaal leidde hij negen regeringen. Sinds 1992 is hij Minister van Staat. Van 1990 tot 2013 was hij voorzitter van de Europese Volkspartij. Voor zijn verdienste voor de Europese Unie werd hem op 25 juni 1998 in Spanje de Karel V-Prijs overhandigd.De Memoires. Luctor et emergo.

Stažení De Memoires. Luctor et emergo. zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789020965209

  Publicatiedatum
  :

  05/11/2015

  Pagina’s
  :

  936

  Uitgever
  :

  Lannoo

  Ondertitel
  :

  Luctor et emergo

  Gewicht
  :

  1700 gr

  Uitvoering
  :

  Met harde kaft

  Afmetingen
  :

  250 mm x 180 mm x 60 mm

  Editie
  :

  1e editie