De Tachtigjarige Oorlog Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Van Willem van Oranje, de hertog van Alva, koning Filips II, de Watergeuzen en Johan van Oldenbarneveldt tot de Unie van Utrecht, de Slag bij Nieuwpoort, het Turfschip van Breda, Leidens Ontzet, het Twaalfjarig Bestand en de Vrede van Munster…

De Tachtigjarige Oorlog is een van de belangrijkste perioden uit de geschiedenis der Nederlanden. In die woelige tijd werd de basis gelegd voor het Nederland zoals wij dat nu kennen. De strijd die in de loop van de 16de eeuw binnen de Lage Landen uitbrak – tegen het beleid van Filips II en vóór godsdienstvrijheid – leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van de Republiek der Verenigde Nederlanden.

Met de langverwachte herziening van de standaardwerken De kogel door de kerk? en De bruid in de schuit biedt deze uitgave voor het eerst een totaaloverzicht van de Tachtigjarige Oorlog (1559-1650). De tekst is volledig aangepast aan de huidige stand van de wetenschap en werd voorzien van een geactualiseerde beredeneerde bibliografie en vele illustraties in kleur.
Aan bod komen de staatsrechtelijke, economische, maatschappelijke en godsdienstige aspecten van dit boeiende tijdvak. De auteurs – autoriteiten op het terrein van Opstand en Republiek – zijn erin geslaagd om de Tachtigjarige Oorlog op een wetenschappelijk verantwoorde, maar aansprekende wijze toegankelijk te maken voor een breed publiek.De Tachtigjarige Oorlog

Stažení De Tachtigjarige Oorlog zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789057308383

  Publicatiedatum
  :

  08/08/2015

  Pagina’s
  :

  432

  Uitgever
  :

  Uitgeverij Walburg Pers B.V.

  Ondertitel
  :

  opstand en consolidatie in de Nederlanden (1559-1650)

  Extra
  :

  De tachtigjarige oorlog

  Gewicht
  :

  2669 gr

  Uitvoering
  :

  Met harde kaft

  Afmetingen
  :

  309 mm x 254 mm x 36 mm

  Editie
  :

  2e editie