De verdwenen rechters Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 april 1934 werden uit de Gentse Sint-Baafskathedraal de panelen ‘De rechtvaardige rechters’ en ‘Sint Jan de Doper’ van de wereldberoemde Van Eyck-triptiek ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ gestolen. Over deze schokkende kunstroof schreef Karel Mortier, samen met N. Kerckhaert (†), reeds drie boeken. Ze waren de aanzet tot de heropleving van de publieke interesse voor die diefstal en van talrijke mythes over de bergplaats van het meest waardevolle paneel. Na tien jaar verder onderzoek biedt De verdwenen rechters een grondig bijgesteld perspectief, met aandacht voor de persoonlijkheid van de vermeende dader, maar ook voor de maatschappelijke context van het interbellum. De verdwenen rechters analyseert de omstandigheden, de vele personages en de beweegredenen omtrent deze kunstroof. Met onthullende en soms onthutsende nieuwe gegevens stemt dit wetenschappelijk gefundeerd werk tot nadenken. Het laat ook opening voor een positief droombeeld over de terugkeer van de verdwenen ‘Rechters’.De verdwenen rechters

Stažení De verdwenen rechters zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789038207391

  Publicatiedatum
  :

  23/07/2015

  Pagina’s
  :

  366

  Uitgever
  :

  Academia Press

  Ondertitel
  :

  Analyse van een kunstroof

  Gewicht
  :

  596 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  220 mm x 170 mm x 20 mm

  Editie
  :

  1e editie