Duitsland Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Zoveel Duitsland was er vroeger. Tot het land in 1871 keizerrijk werd. Vanaf dan zagen de andere Europese machten dat verenigde en sterkere Duitsland als een gevaar. Twee wereldoorlogen verijdelden de pogingen van Duitsland om een machtig politiek en economisch blok in Europa onder zijn leiding te verwezenlijken. Lukt de Duitse dominantie van Europa nu misschien wel dankzij de eurocrisis? Bestaat die Duitse drang om te heersen niet enkel in de inbeelding van Europa? Nog altijd zweeft de schaduw van Hitler boven Duitsland. De verwerking van het naziverleden gaat er onverminderd voort, extreemrechtse oprispingen in de maatschappij zorgen nog altijd voor verlegenheid.

Toch legt de nieuwe generatie Duitsers meer zelfbewustzijn aan de dag. Duitse troepen nemen wereldwijd deel aan vredesmissies, voetbalfans zwaaien weer met zwart-rood-goud en politici lezen armlastige leden van de eurozone de les. Weerklinkt in dit alles de oude leuze ‘Am deutschen Wesen soll die Welt genesen’? Maar wil Duitsland niet zozeer politiek als wel economisch wat betekenen in Europa? Dirk Rochtus analyseert de rol van de natie, de worsteling met links- en rechtsextremisme, de pijn van de verdrijving uit het oosten en de drukkende last van de Holocaust. En ook hoe Duitsland zweert bij de vriendschap met Frankrijk en de Europese gedachte. Zijn economische kracht lokt daarbij ook verdeelde reacties uit in Europa.

Dirk Rochtus (1961) doceert Duitse cultuurgeschiedenis, Duitse vertaling en internationale politiek aan de KU Leuven/Campus Antwerpen. In 2007 werd hij onderscheiden met het Bundesverdienstkreuz van de Bonds-republiek Duitsland. Rochtus publiceert als academicus en opiniemaker over internationale politiek.Duitsland

Stažení Duitsland zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789460015649

  Publicatiedatum
  :

  29/08/2017

  Uitgever
  :

  Vrijdag, Uitgeverij

  Ondertitel
  :

  de macht van Merkel

  Gewicht
  :

  456 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  210 mm x 140 mm x 27 mm

  Editie
  :

  1e editie