Economie Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Nieuwe versie van het handboek ‘Economie. Een inleiding’ beschikbaar vanaf academiejaar 2017-2018!

– Hét standaardwerk voor studenten economie sinds 1977
– Inclusief e-boek
– Digitaal leerplatform met bijlages, extra achtergrondmateriaal en slides
– Lanceringsprijs tot 15 dec 2017: papieren boek inclusief e-boek 52,50 euro (i.p.v. 57,00 euro)

Waarom een nieuwe versie?
Veel studenten die vandaag de aula’s bevolken, hebben het uitbreken van de financiële crisis in 2008 niet van nabij beleefd. De Grote Recessie die in 2009 losbrak, ligt intussen ook al bijna tien jaar achter ons. En pas nu, na acht moeizame jaren, kruipt de Europese economie schuchter uit het dal. De economische vooruitzichten klaren (eindelijk) op, de groei trekt wat aan en de werkloosheid neemt af. Sinds ‘Economie. Een inleiding – editie 2013’ is er bijgevolg veel veranderd.

Hoog tijd dus voor een grondige herwerking van hét handboek waarmee generaties studenten sinds 1977 hun weg vinden in economie als wetenschap. De economische realiteit mag dan wel drastisch veranderd zijn, de vragen zijn er daarom niet minder en al zeker niet makkelijker op geworden. Denk maar aan:

Hoe komt het dat het ruim acht jaar duurde om de crisis te verteren? Was het drieste besparingsbeleid wel het gepaste antwoord op de crisis? Zou het voor Griekenland gemakkelijker geweest zijn om de crisis te bekampen met een eigen munt? Is er wel sprake van perfecte mededinging nu internetgiganten zoals Facebook, Google of Amazon alle concurrentie wegblazen? En waarom neemt het verzet tegen globalisering en vrijhandelsakkoorden zo fel toe, als de theorie leert dat iedereen net beter wordt van vrijhandel? En hangt dit samen met de discussie rond ongelijkheid, die de Franse econoom Thomas Piketty nieuw leven inblies?

Allemaal pertinente vragen en het maatschappelijk debat errond getuigt van nood aan nuance. ‘Economie. Een inleiding’ biedt geen definitieve antwoorden, wel

– een helder begrippenkader
– theorievorming over deze vragen
– een helikopterzicht op onze economie om de snelle veranderingen te begrijpen en te duiden.

Wat is er gewijzigd in deze versie van het handboek?
Met een economische realiteit die er volledig anders uitziet dan bij de vorige grondige herwerking in 2010 was er nood aan meer dan de gewone opfrisbeurt.

Dit zijn enkele belangrijke wijzigingen:

– In elk hoofdstuk wordt nog vaker en explicieter de link gelegd met de actualiteit. Zowat alle micro-economische hoofdstukken sluiten af met een uitgewerkt voorbeeld, dat een verband legt tussen de soms abstracte theorie en de concrete economische realiteit. Wie het handboek leest, zal merken dat er economische principes schuilen in de kleinste hoekjes van ons dagelijkse leven.
– Voor het macrodeel was het vanzelfsprekend dat de Grote Recessie en de invloed ervan op de macro-economische inzichten een centrale rol krijgt toebedeeld. De vele tabellen en figuren kregen een update op basis van het meest recente cijfermateriaal en de laatst beschikbare prognoses.
– Hoofdstukken werden om didactische redenen gesplitst of net samengevoegd. Zo is er nu een apart hoofdstuk dat gewijd is aan ongelijkheid en verdeling, een nieuw hoofdstuk dat de vraag behandelt in hoeverre de onzichtbare hand van de markt ons in de richting van het ‘beste’ resultaat stuwt, en een nieuw hoofdstuk over kapitaal- en financiële markten.
– Het handboek verschijnt ook als e-boek. Bij aankoop van het papieren boek ontvangt de lezer ook een unieke toegang tot het e-boek.
– Voor docenten zijn er didactische slides bij het handboek beschikbaar.

Voor wie?
Voor iedereen, zowel student, docent, specialist als leek, die de basisprincipes van economie wil kennen en begrijpen. Zowel geschikt voor klassikaal onderwijs als zelfstudie.Economie

Stažení Economie zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789462701090

  Publicatiedatum
  :

  16/01/2018

  Pagina’s
  :

  880

  Uitgever
  :

  Universitaire Pers Leuven

  Ondertitel
  :

  een inleiding

  Gewicht
  :

  1600 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  250 mm x 190

  Editie
  :

  1e editie