Financiële analyse van de onderneming Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Financiële analyse van de onderneming: theorie en toepassing op de jaarrekening volgens Belgian
GAAP en IFRS geeft een overzicht van de diverse technieken van financiële analyse, vult deze aan met de persoonlijke inzichten van de auteurs en met resultaten van empirisch onderzoek en past deze technieken praktisch toe op de jaarrekeningen.

Na een inleidend hoofdstuk worden in deel 1 de enkelvoudige jaarrekening volgens het volledig, het verkort en het micromodel en de kasstromen besproken. Deel 2 betreft de ratioanalyse van de enkelvoudige jaarrekening en de interpretatie ervan. In deel 3 wordt de geconsolideerde jaarrekening volgens de vennootschapswetgeving en in deel 4 de geconsolideerde jaarrekening volgens de IFRS-normen geanalyseerd. Modellen voor succes en faling, waarbij financiële informatie wordt geïntegreerd, worden besproken in deel 5.

De gegevens van de cijfervoorbeelden, de herwerkte modellen van balans en resultatenrekening en de toepassingen van de verschillende analysetechnieken zijn opgenomen in een afzonderlijk tweede boekdeel.

De nieuwe editie 2017 van Financiële analyse van de onderneming is aangepast aan de recente wijzigingen van het boekhoudrecht, van de Belgische vennootschapswetgeving en van de wet betreffende de continuïteit van ondernemingen. De Accountancywet en het Accountancybesluit van 18 december 2015 tot omzetting van Richtlijn 2013/34/EU zijn erin verwerkt. De meest actuele jaarrekeningmodellen, opgesteld door de Balanscentrale van de Nationale Bank van België, worden gebruikt.

Daarnaast zijn de statistieken i.v.m. de financiële ratio’s die op basis van de individuele jaarrekeningen door de Balanscentrale van de Nationale Bank van België worden opgesteld, bijgewerkt. De statistieken, gepubliceerd door Graydon België, met betrekking tot de omvang en de kenmerken van faillissementen in België werden eveneens geactualiseerd.

Dit handboek richt zich o.a. tot onderzoekers die gebruik maken van jaarrekeninggegevens, bestuurders en directieleden, financiële directeuren, leden van de ondernemingsraden, revisoren, accountants, boekhouders, fiscale consulenten, financiële en kredietanalisten, bedrijfsadviseurs, magistraten, bedrijfsjuristen en studenten van het economisch hoger onderwijs.

Dit boek wordt eveneens in het Frans gepubliceerd onder de titel Traité d’analyse financière – Comptes individuels et consolidés, Code des sociétés et IFRS.Financiële analyse van de onderneming

Stažení Financiële analyse van de onderneming zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789400008021

  Publicatiedatum
  :

  06/09/2017

  Pagina’s
  :

  630

  Uitgever
  :

  Intersentia

  Ondertitel
  :

  theorie en toepassing op de jaarrekening volgens Belgian GAAP en IFRS

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Editie
  :

  5e editie