Geschiedenis van Deinze en ‘t Land van Nevele in 112 verhalen Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Geschiedenis hoeft niet saai te zijn. Wie de 112 verhalen over Deinze en het land van Nevele in dit boek leest, zal verwonderd zijn over de ongemeen boeiende reisweg die deze ‘mijlpalen’ markeren. Een reis die begint met de vondst van een silexsteen uit de prehistorie op een afgelegen kouter, en eindigt met de samenvoeging van beide gemeenten – want ook dat is een historische gebeurtenis. Tussendoor zijn er de pakkende verhalen over oorlog, verwoesting en verraad, maar evenzeer over solidariteit, arbeid, succes of levensvreugde. Het zijn stuk voor stuk pareltjes die ons verrassen of doen glimlachen. Want geschiedenis gaat niet alleen over gebouwen of voorwerpen, maar omvat evenzeer het immateriële culturele erfgoed uit een ver of nabij verleden.
De geschiedenis van Deinze en ’t Land van Nevele in 112 verhalen heeft de ambitie om een breder publiek warm te maken voor de geschiedenis van deze streek, en de interesse aan te wakkeren voor de erfenis van talloze generaties streekgenoten.

Stefaan De Groote is met dit boek niet aan zijn proefstuk toe. Hij is al decennialang actief bij erfgoedverenigingen, vooral bij de heemkundige kring het Land van Nevele. Denis Pieters, die een in Vlaanderen unieke fotocollectie bezit, is bij boekprojecten al vaker zijn compagnon de route geweest.Geschiedenis van Deinze en 't Land van Nevele in 112 verhalen

Stažení Geschiedenis van Deinze en ‘t Land van Nevele in 112 verhalen zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789073626706

  Publicatiedatum
  :

  05/12/2017

  Pagina’s
  :

  288

  Uitgever
  :

  NEVELLAND VZW

  Uitvoering
  :

  Slide bound

  Afmetingen
  :

  240 mm x 160

  Editie
  :

  1e editie