Greep naar de markt Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Genomineerd voor de ABN AMRO prijs 2008;;;Een mijlpaal in de politieke en economische geschiedenis van Vlaanderen De Vlaams-Waalse verhoudingen worden al decennialang getekend door uiteenlopende visies op sociaal-economische kwesties. Hoewel heel de communautaire saga in de 19de eeuw begonnen is met een taalconflict, dateert ook de vervlechting van de culturele tweestrijd in België en het sociaal-economische debat van veel vroeger dan doorgaans wordt gesuggereerd. In Vlaanderen ontkiemde de idee van een specifiek Vlaamse economie met eigen kenmerken en belangen al aan het einde van de 19de eeuw. Dat ging gepaard met klachten over de ‘kolonisatie’ door de Franstaligen van Vlaanderen, transfers van welvaart, ongelijke behandeling en de eis van meer Vlaamse greep op het beleid. In dit boek brengt de auteur het verhaal van een Vlaamse Beweging die vooral vanaf het interbellum haar eigen sociaal-economische agenda volop uitspeelde en zo mee aan de basis lag van een nieuwe dimensie in het politieke en sociaal-economische leven van België. Ook de wetenschappelijke wereld onderging hiervan de invloed, omdat de ontwikkeling van een eigen Vlaamse sociale en economische wetenschap hand in hand ging met de sociaal-economische bewustwording in het Noorden van het land. Hij toont daarbij niet minder aan hoe economisch nationalisme in de eerste plaats neerkwam op nationalisme met economische middelen en hoe de ideologische versplintering van de Vlaamse Beweging toenam naarmate de sociaal-economische zijde van die stroming groeide. Dit uitvoerige historische relaas situeert zich op het kruispunt van politieke, sociaal-economische en cultuurgeschiedenis. Het snijdt een nog grotendeels ongekend hoofdstuk uit het communautaire verleden van België aan en kan leiden tot een beter begrip van de actuele situatie.Greep naar de markt

Stažení Greep naar de markt zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789020976847

  Publicatiedatum
  :

  23/07/2015

  Pagina’s
  :

  1000

  Uitgever
  :

  Lannoo Campus

  Ondertitel
  :

  De sociaal-economische agenda van de Vlaamse Beweging en haar ideologische versplintering tijdens het interbellum

  Gewicht
  :

  1859 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  240 mm x 170 mm x 60 mm

  Editie
  :

  1e editie