Handboek mensenrechten Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Dit handboek is een van de weinige handboeken mensenrechten in het Nederlands. Het analyseert de rechten van de mens vanuit een internationaalrechtelijk perspectief, zonder uit het oog te verliezen dat filosofische stromingen en een politieke context het internationale recht dienaangaande gekleurd en zelfs vormgegeven hebben. Mensenrechten worden in dit werk op een gedetailleerde wijze bestudeerd, zowel in de breedte als in de diepte.
Het boek is in een zeer toegankelijke taal geschreven, waardoor het niet enkel juristen maar ook historici, politieke wetenschappers en andere ge?nteresseerden zal aanspreken.
Het werk wordt ingeleid met een overzicht van de algemene beginselen en grondslagen van de rechten van de mens, gevolgd door een analyse van het universele en de meest toonaangevende regionale systemen. Vervolgens wordt van elke generatie mensenrechten een recht ter illustratie grondig besproken (het recht op gelijkheid en non-discriminatie, het recht op gezondheid en het recht op zelfbeschikking).
De auteurs hebben veelvuldig citaten en tekstfragmenten uit de primaire bronnen gebruikt om de rijkdom ervan aan te tonen. Door de handige verwijzingen naar elektronische documenten en standaardwerken kan de lezer zelf zijn kennis verder uitdiepen.

Stefaan Smis is als docent verbonden aan de vakgroepen Internationaal en Europees Recht en Metajuridica van de Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel. Hij doceert tevens aan de Universiteit Gent en aan de University of Westminster, Londen. Hij is onder andere lid van het International Committee on the Rights of Indigenous Peoples van de International Law Association, vicevoorzitter van de onderzoeksgroep Fundamental Rights and Constitutionalism, lid van het redactiecomit? van Revue de droit africain en hoofdredacteur van het internationale tijdschrift Human Rights & International Legal Discourse.

Christine Janssens is verbonden aan de vakgroep Internationaal en Europees Recht en aan de onderzoeksgroep Fundamental Rights and Constitutionalism van de Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel. Ze is lid van het redactiecomit? van het Tijdschrift voor Mensenrechten en Wereldbeeld.

Sophie Mirgaux is juriste internationaal recht bij de Federale Overheidsdienst Leefmilieu en gastdocent aan de Universit? catholique de Bukavu, D. R. Congo. Ze was werkzaam bij Human Rights Watch.

Karen Van Laethem is verbonden aan de vakgroep Metajuridica en aan de onderzoeksgroep Fundamental Rights and Constitutionalism van de Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel. Ze is gastlezer aan de International Human Rights Academy (2008-2009) en hoofdredactrice van Wereldbeeld, het tijdschrift van de Vereniging voor de Verenigde Naties, en wetenschappelijk medewerker bij het Tijdschrift voor Vreemdelingenrecht.Handboek mensenrechten

Stažení Handboek mensenrechten zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789400001893

  Publicatiedatum
  :

  06/11/2015

  Pagina’s
  :

  660

  Uitgever
  :

  Intersentia

  Ondertitel
  :

  de internationale bescherming van de rechten van de mens

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Editie
  :

  1e editie