Handhaving van privaatrecht door toezichthouders Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Vandaag de dag raakt het privaatrecht steeds meer verweven met het takenpakket van publiekrechtelijke toezichthouders. Autoriteiten zoals ACM en AFM passen regels afkomstig uit het privaatrecht toe in telecommunicatierecht, financieel recht en consumentenrecht. Handhaving van privaatrecht door toezichthouder verkent hoe bestuursrechtelijke toezichthouders dergelijke privaatrechtelijk geaarde regels toepassen. Het belicht knelpunten en problemen die hierbij kunnen optreden. Ook wijst de auteur naar diverse creatieve oplossingen om deze te bestrijden. Privaatrecht en publiekrecht De uitgave schijnt een kritisch licht op de handhaving van privaatrecht door publiekrechtelijke toezichthouders. Denk aan kwesties als: · Lenen regels uit het privaatrecht zich voor bestuursrechtelijke handhaving? · Sluit de achtergrond en visie van toezichthouders wel aan op die van het civiele recht? · Is deze vermenging wenselijk met het oog op goede marktwerking en consumentenbescherming? Kwesties als deze zijn slechts in beperkte mate onderzocht. Dit is de eerste uitgave die een volledige verkenning van het onderwerp biedt. Aan de hand van actuele case studies analyseert het de besluitvorming van toezichthouders. De uitgave is bestemd voor juristen gespecialiseerd in het toezichtrecht, in het bijzonder die in het telecomrecht, het financieel recht of het consumentenrecht.Handhaving van privaatrecht door toezichthouders

Stažení Handhaving van privaatrecht door toezichthouders zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789013146431

  Publicatiedatum
  :

  20/12/2017

  Uitgever
  :

  Wolters Kluwer

  Titel serie
  :

  Recht en Praktijk – contracten en aansprakelijkheidsrecht

  Nummer in serie
  :

  CA17

  Gewicht
  :

  944 gr

  Uitvoering
  :

  Met harde kaft

  Afmetingen
  :

  248 mm x 166 mm x 38 mm

  Editie
  :

  1e editie