Heiligen en tradities in Vlaanderen Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Processies, rondgangen, novenen, bloemenhuldes, bedevaarten… Je komt ze overal wel ergens tegen. Het is het geloof vanuit de onderbuik: geworteld in een ver verleden, gestoeld op vereringen van lokale heiligen. De Heilige Rita, die van de hopeloze gevallen.

In Heiligen en tradities in Vlaanderen buigen tal van specialisten onder redactionele leiding van Hans Geybels zich over de vooral religieuze volkscultuur in Vlaanderen. Hoe Keltisch of Germaans zijn de christelijke tradities? Wat als Sinterklaas niet Wodan is? Wat heeft de verrijzenis van Christus met eieren te maken? Waar komen al die Lourdesgrotten in Vlaanderen vandaan? Welke tradities leven er bij de (schutters)gilden? Hoe kwamen die mirakelverhalen tot stand? Daarbij gaan ze telkens uit van de meest recente stand van zaken in het wetenschappelijk onderzoek.
Dit boek is het eerste van twee delen dat een standaardwerk moet worden voor de verklaring van heiligenfeesten en tradities in Vlaanderen.

Hans Geybels woont in Scherpenheuvel. De gewezen woordvoerder van kardinaal Danneels is docent aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen aan de KU Leuven en doet hoofdzakelijk onderzoek naar de geschiedenis van de religieuze volkscultuur. Geybels is ook gedelegeerd bestuurder van de christelijk geïnspireerde denktank Logia.Heiligen en tradities in Vlaanderen

Stažení Heiligen en tradities in Vlaanderen zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789059088498

  Publicatiedatum
  :

  13/04/2017

  Pagina’s
  :

  300

  Uitgever
  :

  Davidsfonds/Infodok

  Ondertitel
  :

  lente & zomer

  Gewicht
  :

  1385 gr

  Uitvoering
  :

  Met harde kaft

  Afmetingen
  :

  258 mm x 203 mm x 33 mm

  Editie
  :

  1e editie