Hennessy-getijdenboek Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Het Hennessy-getijdenboek is een parel van de 16de-eeuwse Vlaamse boekverluchting.

Het Latijnse getijdenboek werd rond 1535 vervaardigd in het atelier van de laatste grote Vlaamse miniaturist Simon Bening en bevat onder meer een kalender, teksten uit de evangelies van de vier evangelisten, getijden van de Heilige Maagd Maria, een mis voor de Maagd Maria, boetepsalmen en suffragiën.
In 1852 werd het in Oostende door Pierre Hennessy gekocht, om 22 jaar later in de Koninklijke Bibliotheek terecht te komen.

De facsimile van het Hennessy-getijdenboek is een bijzonder en uniek boek. Het gaat om een exacte kopie van het originele exemplaar uit de Koninklijke Bibliotheek, gedrukt op materiaal van hoogwaardige kwaliteit. Een absolute aanrader voor liefhebbers van de mooiste miniaturen en boekverluchtingen. Dit prachtige handschrift – normaal niet te bezichtigen voor het grote publiek – is nu door iedereen, en telkens opnieuw, te bewonderen.

In de 16de eeuw had een handschrift de waarde van zeven middeleeuwse huizen. Vandaag is dit kunstwerk van onschatbare waarde. Bernard Bousmanne, specialist kostbare werken van de Koninklijke Bibliotheek van België, geeft in een apart boekje inzicht in de ontstaansgeschiedenis en het belang van dit goed bewaarde handschrift.

In samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek van België.

Een precieus cadeau om te krijgen en te geven.Hennessy-getijdenboek

Stažení Hennessy-getijdenboek zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789059086784

  Publicatiedatum
  :

  14/11/2015

  Uitgever
  :

  WPG Uitgevers Belgie NV

  Gewicht
  :

  651 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  190 mm x 162 mm x 48 mm

  Editie
  :

  1e editie