Het ijzerfront 1914-1918 Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Wat Ieper was voor de Engelsen, was de IJzer voor de Belgen!

Op 4 augustus 1914 viel Duitsland het neutrale België binnen. Dit was het begin van de Eerste Wereldoorlog. Tien weken later hadden de Duitse troepen het westen van het land bereikt. In de omgeving van Ieper zou het Engelse expeditieleger hen proberen tegen te houden. Noordelijk daarvan lag de rivier de IJzer en daarachter had het totaal verzwakte Belgische leger zich teruggetrokken. Op 18 oktober begon de beruchte slag om de IJzer, met als inzet: de kanaalhavens. Bijna twee weken lang zouden de Belgen het Duitse leger weten tegen te houden. Toen deze laatsten er eindelijk in slaagden de doorbraak te forceren, werd het ultieme middel ingezet: de inundatie van de hele IJzervlakte, van Nieuwpoort tot ver voorbij Diksmuide. De Duitse troepen werden definitief tot staan gebracht. Bijna vier jaar lang zou deze IJzervlakte voor het Belgische leger de ultieme frontlijn blijven.

Nu, ongeveer honderd jaar later, zijn nog lang niet alle sporen van deze oorlog uit het landschap verdwenen. Net zoals in de omgeving van Ieper, bulkt ook deze streek van de oorlogsherinneringen. Dit boek helpt u ze een voor een te ontdekken. Te voet, met de fiets of met de auto. Want op vele plaatsen langs de IJzerblijft de Eerste Wereldoorlog voor verrassingen zorgen. In een omgeving die ook nog eens tot de mooiste natuurlandschappen van België mag worden gerekend.

Reeds in de jaren zeventig was de Belgische auteur Patrick Lagrou in zijn land een bekende reisjournalist, -fotograaf en -cineast. Veel van zijn werken werden toen internationaal bekroond. Maar hij verwierf vooral naam met zijn historische reisverhalen, o.a. over het eiland Mauritius.
Daarnaast schreef hij bijna vijftig kinder- en jeugdboeken. In de voorbije twintig jaar kende zijn serie van ‘Het Dolfijnenkind’ niet alleen in België een groot succes, maar ook in Nederland en Duitsland wordt de serie nog steeds graag gelezen.

Naar aanleiding van honderd jaar Eerste Wereldoorlog, schreef hij in 2013 het jeugdverhaal ‘Milans Groote Oorlog’. Centraal in dat verhaal staat de slag om de IJzer van oktober 1914. Vele jaren research zijn er aan voorafgegaan. Met dit boek bouwt hij verder en laat hij nu ook volwassenen kennis maken met een periode die een hele generatie voor jaren zou tekenen.Het ijzerfront 1914-1918

Stažení Het ijzerfront 1914-1918 zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789460971990

  Publicatiedatum
  :

  08/08/2015

  Pagina’s
  :

  120

  Uitgever
  :

  Ruitenberg Boek

  Ondertitel
  :

  van diksmuide tot nieuwpoort, vroeger en nu

  Extra
  :

  Patrick Lagrou – Het ijzerfront 1914-1918

  Gewicht
  :

  881 gr

  Uitvoering
  :

  Met harde kaft

  Afmetingen
  :

  307 mm x 233 mm x 15 mm

  Editie
  :

  1e editie