Indianen en Eskimo’s aan het westelijk front tijdens de Grote Oorlog Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

In zijn eerste boek ‘Vreemdelingen in de Westhoek tijdens de Grote Oorlog’ schreef Geert Noppe al over de verschillende ethnische minderheden die meevochten in WO I. Voor dit boek ging hij op zoek naar de indianen en Eskimo’s die in de Vlaamse loopgrachten terechtkwamen. Een groep naar wie bijzonder weinig onderzoek is gedaan. Het kostte hem vijf jaar en het resultaat is een uniek boek over een ‘vergeten’ stukje geschiedenis. Wie waren ze? Waar liggen de gesneuvelden begraven? Wat gebeurde er na de oorlog met hen. Nooit eerder werd de inbreng van indianen en Eskimo’s in die periode zo grondig en uitgebreid belicht. Dit boek is niet alleen een knap stukje opzoekwerk maar ook een (eerste) eerbetoon aan alle First Nations, Métis en Eskimo’s die hun leven waagden en gaven in een oorlog die zeker de hunne niet was.

Met dit boek brengt Geert Noppe gerechtigheid voor de First Nations, die met name Canada uit de geschiedenis wou gommen.
Inuït (Eskimo’s) en indianen worden stilaan gerehabiliteerd. Ze hebben hun eigen reusachtige maar barre Nunavut teruggekregen. Nu wordt ook hun verplichte inzet in de Groote Oorlog erkend.
“We werden niet ‘ontdekt’ door blanken die langs de kust voeren, we leefden niet in leeg gebied zonder mensen”, vatte Arthur Manuel samen, de net gestorven Nelson Mandela van de Secwepemc Nation.
Geert Noppe heeft de vergetenen terug een naam gegeven.
Lukas De Vos , journalist VRT.Indianen en Eskimo’s aan het westelijk front tijdens de Grote Oorlog

Stažení Indianen en Eskimo’s aan het westelijk front tijdens de Grote Oorlog zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789461680549

  Publicatiedatum
  :

  13/03/2017

  Pagina’s
  :

  400

  Uitgever
  :

  Zorro Uitgeverij

  Gewicht
  :

  471 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  211 mm x 148 mm x 25 mm

  Editie
  :

  1e editie