Naverteld verleden Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

De auteur Johan Smits (1961) van ‘Naverteld verleden’ doet al jaren onderzoek naar de vroege geschiedenis van jiujitsu in Nederland. Daarbij heeft de periode van de Tweede Wereldoorlog altijd zijn bijzondere belangstelling gehad. Bij de auteur is de vraag gerezen of jiujitsu iets heeft kunnen betekenen voor de mensen die tijdens de bezetting aan het verzet hebben deelgenomen.

‘Naverteld Verleden’ is het resultaat van zijn zoektocht naar een antwoord op die vraag. In Naverteld Verleden wordt aan de hand van een aantal portretten van jiujitsubeoefenaars uit die tijd een beeld geschetst van hun belevenissen gedurende de bezetting. Daarmee krijgt een, tot nu toe onbelicht, onderdeel van de geschiedenis van jiujitsu in Nederland voor het eerst aandacht.

Johan Smits (1961) studeerde aan de Bibliotheek- en Documentatie Academie te ‘s Gravenhage. Hij is rijksambtenaar en Rijksgediplomeerd jiujitsuleraar. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van jiujitsu en judo in Nederland.
Eerder zijn van hem verschenen:
– ‘Nakada’ een Haagse jiujitsu- en judoschool in woord en beeld;
– ‘Jiujitsu Fotoalbum van Hans van der Stok’, Nederlands verzetsstrijder en geheim agent in de Tweede Wereldoorlog;
– ‘Judo in Nederland 1946-1954’, een documentaire bijdrage om te komen tot een geschiedschrijving van judo in Nederland.Naverteld verleden

Stažení Naverteld verleden zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789086664375

  Publicatiedatum
  :

  26/03/2018

  Pagina’s
  :

  102

  Uitgever
  :

  Mosae Verbo

  Ondertitel
  :

  jiujitsu in het verzet 1940-1945

  Gewicht
  :

  195 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  231 mm x 151 mm x 11 mm

  Editie
  :

  1e editie