Oeroud Amsterdam Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

De aanleg van de Noord/Zuidlijn bood de stadsarcheologen van Amsterdam een unieke kans. In het spoor van de tunnelbouwers konden ze heel diep in de bodem op zoek naar sporen van bewoning en dat onderzoek werpt nieuw licht op de oudste geschiedenis van de stad.  De metrolijn volgt immers de loop van het Damrak en Rokin, waar zich de eerste Amsterdammers vestigden. En dat deden ze – zo blijkt nu – bijna 100 jaar eerder dan altijd werd aangenomen! Cruciaal voor het ontstaan van de stad blijkt de Allerheiligenvloed in 1170. Die zorgde ervoor dat de Amstel en het IJ een verbinding kregen met de Waddenzee en de Noordzee, waarmee de transportmogelijkheden plotsklaps ongekend waren. De verandering in het landschap betekende ook dat de rivieroevers droog kwamen te liggen en geschikt waren om er huizen te bouwen. En zo legde een klimatologische ramp de kiem voor Amsterdam als scheepvaartstad en handelscentrum.Oeroud Amsterdam

Stažení Oeroud Amsterdam zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789059375147

  Pagina’s
  :

  176

  Uitgever
  :

  Bas Lubberhuizen

  Ondertitel
  :

  Een archeologische zoektocht naar de vroegste geschiedenis van de stad

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Editie
  :

  1e editie