Praktijkgids pensioenen 2017 Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

In de ‘Praktijkgids Pensioenen’ vindt u actuele en betrouwbare informatie die van belang is voor staffunctionarissen die het pensioenbeleid van de organisatie in hun pakket hebben, maar ook voor iedereen die vragen heeft over dit onderwerp. De Praktijkgids is gericht op de dagelijkse gang van zaken in bedrijven en andere organisaties. De toepassing van wettelijke rechten en plichten staat centraal en u krijgt tal van handige tips en voorbeelden die ontleend zijn aan de dagelijkse praktijk.

Aan de orde komen:
– opbouw van het Nederlands pensioenstelsel volgens het driepijlersysteem;
– socialezekerheidsregelingen, aanvullende pensioenregelingen en privéregelingen;
– pensioen in de toekomst (welke ontwikkelingen zijn er te verwachten en wat kun je hier nu al mee);
– aandachtspunten voor de werkgever bij pensioen;
– rechten van de werknemer;
– praktische aspecten van de uitvoering van de pensioenregeling;
– dekkingsgraden van pensioenfondsen: wanneer mogen pensioenen gekort worden en hoe werkt dit in de praktijk?
– fiscale behandeling van pensioenen;
– pensioen in de jaarrekening
– gevolgen voor pensioen van bijzondere gebeurtenissen zoals faillissement, echtscheiding, ontslag, overlijden en arbeidsongeschiktheid.

Jaarlijks wordt de Praktijkgids weer volledig geactualiseerd. Belangrijke thema’s van dit jaar zijn de aanpassing van de pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar per 1 januari 2018, de mogelijkheden van variabele pensioenuitkeringen, de verruimde instemmingsrechten van de ondernemingsraad en het vervallen van de eis om te moeten doorwerken bij uitstel van de pensioenleeftijd door een werknemer.

De AOW-leeftijd wordt sinds 2013 verhoogd en is in 2017 voor de meesten 65 jaar en negen maanden. De verwachting is dat de AOW voor iemand geboren in 1988 ingaat op 72-jarige leeftijd. Een van de gevolgen is dat werknemers langer moeten doorwerken en derhalve ook langer fit moeten blijven. De hoogte van de maximaal mogelijke pensioenopbouw is fors gedaald waardoor de noodzaak om door te werken ook financieel voor de meesten aanwezig zal zijn. Deze gids geeft praktische tips over pensioen, de communicatie hierover en de zorgplicht van de werkgever ten aanzien van zijn pensioenregeling.Praktijkgids pensioenen 2017

Stažení Praktijkgids pensioenen 2017 zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789462154933

  Publicatiedatum
  :

  31/03/2017

  Uitgever
  :

  Vakmedianet

  Gewicht
  :

  1783 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  297 mm x 210 mm x 30 mm

  Editie
  :

  1e editie