Prinses Marie-José, tussen België en Italië Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Prinses Marie-José (1906-2001) was de dochter van koning Albert I en koningin Elisabeth. Door haar huwelijk in 1930 met Umberto, de Italiaanse kroonprins, moest Marie-José zich aanpassen aan een luisterrijk maar star hof, in een fascistische omgeving en ver verwijderd van de waarden van het Belgische hof. Tegelijk anachronistisch op het rituele vlak en in overeenstemming met de propagandistische ideeën uit de jaren dertig, weerspiegelde haar prestigieuze garderobe die dualiteit. De kroonprins schonk zijn bruid avondjurken en hofmantels van ongekende luxe. Dit boek wekt de glamourwereld van toen weer tot leven en plaatst die in een tijd waarin uiterlijk vertoon deel uitmaakte van de politieke strategie. Onuitgegeven foto’s en archiefdocumenten geven een inzicht in die complexe periode en in het turbulente leven van de prinses die op veertigjarige leeftijd tot ballingschap werd gedwongen.Prinses Marie-José, tussen België en Italië

Stažení Prinses Marie-José, tussen België en Italië zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789401406505

  Publicatiedatum
  :

  06/11/2015

  Pagina’s
  :

  128

  Uitgever
  :

  Lannoo

  Ondertitel
  :

  Een koninklijke garderobe

  Gewicht
  :

  857 gr

  Uitvoering
  :

  Met harde kaft

  Afmetingen
  :

  280 mm x 240 mm x 20 mm

  Editie
  :

  1e editie

  Redacteur
  :

  Marguerite Coppens