Reconquista Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Tegen het einde van de elfde eeuw, tijdens een expeditie om voor koning Alfonso VI de beschermingsgelden te innen van de stadstaat Sevilla, raken de jonge Castiliaanse neven Eloy en Carmelo van elkaar gescheiden. Carmelo wordt in Sevilla onder de hoede genomen van een islamitische vizier, leert Arabisch en neemt dienst in het leger van Sevilla; Eloy wordt benoemd tot infanzón in het door Alfonso VI veroverde Toledo. Uiteindelijk zullen hun wegen elkaar pas weer kruisen wanneer zij tegenover elkaar staan op het slagveld.

Aan het begin van de twaalfde eeuw wordt de mozaraabse broeder Pius vanuit Toledo naar een klooster van de orde van Cluny gesommeerd om de biecht te horen van een stervende edele. Terwijl de edele de daadwerkelijke confessie eindeloos voor zich uit blijft schuiven, gaat Pius langzaamaan begrijpen naar wat voor plek hij precies is afgereisd en waarom juist hém deze taak is toebedeeld.

‘Reconquista’ is een schitterende, groots opgezette roman waarin Miquel Bulnes het fascinerende verhaal van de strijd tussen mohammedanen en christenen in middeleeuws Spanje subliem weet te vertellen aan de hand van een aantal onvergetelijke personages.

Miquel Bulnes (1976) schreef de romans ‘Zorg’, ‘Lab’ en ‘Attaque’, waarna hij in 2011 de grote historische roman Het bloed in onze aderen publiceerde, dat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs terechtkwam en in het Frans werd vertaald.

Lees het eerste hoofdstuk:

De pers over ‘Het bloed in onze aderen’:

‘Het woord “ambitieus” schiet tekort voor deze spannende en goedgeschreven roman over de opmaat naar de Spaanse Burgeroorlog.’ – PIETER STEINZ, NRC HANDELSBLAD

‘Buitengewoon meeslepend.’ – HASSAN BAHARA, DE GROENE AMSTERDAMMER

‘Een imponerend boek. Bulnes zet zich met Het bloed in onze aderen in één klap op de kaart als een van onze belangrijkste jonge schrijvers.’ – ARIE STORM, HET PAROOL ****

‘Het literaire hoogtepunt van 2011.’ – JEROEN VULLINGS, VRIJ NEDERLAND

‘Bulnes houdt met een verbluffende techniek overzicht over alle verwikkelingen. Dat hij erin is geslaagd binnen al deze dimensies en wervelende actie personages van vlees en bloed te creëren, is een grootse prestatie.’ – JURYRAPPORT LIBRIS LITERATUURPRIJS 2012Reconquista

Stažení Reconquista zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789044635560

  Publicatiedatum
  :

  13/02/2018

  Pagina’s
  :

  595

  Uitgever
  :

  Prometheus

  Uitvoering
  :

  EPUB 2

  Bestandsgrootte
  :

  3613.3KB