Straffen Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Penologie is de leer van het straffen. De bestraffing heeft echter vele gezichten, en straffen als de doodstraf en de gevangenisstraf spreken nog altijd heel sterk tot de verbeelding.
Waarom straft een samenleving? Wie zit er in de gevangenis? Hoe en door wie worden de straffen uitgevoerd? Welke gevolgen heeft een gevangenisstraf voor de gedetineerde? Wat betekent het om in de gevangenis te werken? Hoe en door wie wordt er beslist wanneer iemand kan vrij komen? En hoe zit het nu weer met dat elektronisch toezicht?
Deze en nog veel andere vragen komen aan bod in dit boek, dat voortbouwt op een jarenlange wetenschappelijke interesse van de editors in verschillende aspecten van het straffen. Het bundelt een aantal recente en klassieke wetenschappelijke inzichten over de gevangenisstraf, de internering, de doodstraf, de straffen in de gemeenschap en vreemdelingendetentie, en analyseert de belangrijkste beleidsevoluties op een kritische wijze. De focus ligt op België, maar er is ook veel aandacht voor het internationale perspectief.
De visies van beleidsactoren, penale beslissers en uitvoerders van de straf en van de justitiabelen die onderworpen worden aan straf komen aan bod. Organisatorische en culturele aspecten van de strafuitvoeringsinstituten, zoals de gevangenis en de justitiehuizen, worden vanuit juridische, sociologische en psychologische hoek behandeld.

Over de auteurs
Kristel Beyens en Sonja Snacken doceren reeds vele jaren penologie en penitentiair recht aan de Vakgroep Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel. Binnen de onderzoeksgroep Crime & Society (CRiS) coördineren ze het onderzoek naar bestraffing, vanuit een mensenrechtelijk, sociologisch en criminologisch perspectief.Straffen

Stažení Straffen zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789046609002

  Publicatiedatum
  :

  01/03/2018

  Pagina’s
  :

  738

  Uitgever
  :

  Maklu Uitgevers

  Ondertitel
  :

  Een penologisch perspectief

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  240

  Editie
  :

  1e editie