Strafrecht & strafprocesrecht Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Over het boek:

Het boek werd voor de tiende editie volledig bijgewerkt tot 1 juli 2017, en telt ruim 1460 blz. In deze editie is, gewoontegetrouw, getracht om orde te brengen in een materie die steeds minder overzichtelijk wordt. Streefdoel is de lezer op een begrijpelijke manier te gidsen door deze steeds meer ondoordringbare doolhof.

Vele hoofdstukken werden grondig geactualiseerd ten gevolge van recente ontwikkelingen in de rechtspraak en de niet-aflatende stroom van ‘punctuele wijzigingen’ in de wetgeving. Met name de ‘Potpourriwetten’ (2016) hebben essentiële veranderingen aangebracht die tot snelle efficiëntiewinsten moeten leiden en diepgaande gevolgen zullen hebben in de praktijk.

‘Het handboek van barones en professor Van den Wyngaert, rechter bij het Internationaal Strafhof van Den Haag, is reeds negen edities lang de trouwe metgezel voor zowel de rechtenstudent als de rechtspracticus-penalist.

Met de voorliggende jubileumeditie wordt de kroon op het werk gezet. De vele wetswijzigingen die het strafrecht en de strafprocedure actueel ondergaan, vergen een betrouwbare gids om alle evoluties op de voet te kunnen volgen.

In de kenmerkende heldere en overzichtelijke stijl van de auteur, die voortaan wordt bijgestaan door twee experten-medeauteurs, professor dr. Philip Traest en Eerste substituut-procureur des Konings Steven Vandromme, wordt de techniciteit van het strafrecht, het strafprocesrecht en het strafuitvoeringsrecht op een bevattelijke manier ontsloten.

Het oog voor detail en voor de meest recente rechtspraak en rechtsleer verbaast niet. De titel van het werk suggereert dat het strafrecht in hoofdlijnen wordt besproken. Dat is te bescheiden…’

Koen Geens, Minister van Justitie

Over de auteurs

Professor Chris barones Van den Wyngaert doceerde gedurende bijna 25 jaar de vakken strafrecht en strafprocesrecht en is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen. Zij heeft talrijke publicaties op het gebied van het nationaal, het internationaal en het vergelijkend strafrecht op haar naam. Zij was lid van de Commissie Strafprocesrecht en rapporteur voor de International Law Association en de Association internationale de droit pénal. Zij was visiting fellow aan de Universiteit te Cambridge en is honorair hoogleraar aan de Universiteit van Stellenbosch. Haar werk werd bekroond met vier eredoctoraten: Universiteit van Uppsala (Zweden, 2001), Vrije Universiteit Brussel (2009), Case Western Reserve University (USA, 2013) en Universiteit Maastricht (2013) en ontving het Groot Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap (2017).
Zij was ad hoc-rechter in het Internationaal Gerechtshof (2000-2002) en vervolgens rechter in het Joegoslavië-tribunaal (2003-2009). In 2009 werd zij in New York door de vergadering van Verdragsluitende Partijen bij het Rome-Statuut verkozen tot rechter in het Internationaal Strafhof te Den Haag, voor een mandaat van 9 jaar.
Zij is nu rechter in het Kosovo-tribunaal.

Professor Philip Traest is buitengewoon hoogleraar in de vakgebieden strafrecht en strafvordering aan de Universiteit Gent, vakgroep criminologie, strafrecht en sociaal recht. Hij is tevens advocaat aan de balie te Antwerpen. Hij is licentiaat in de rechten en in de criminologie (Universiteit Gent, resp. 1982 en 1983) en promoveerde in 1992 tot doctor in de rechten met een proefschrift getiteld “Het bewijs in strafzaken”.

Philip Traest was lid van de Hoge Raad voor de Justitie van 2008 tot 2016. Hij was lid van de Commissie Strafprocesrecht en is nu lid van de commissie die door de minister van Justitie werd belast met het uitwerken van een voorstel van hervorming van het Wetboek van Strafvordering. Hij is auteur van talrijke publicaties in het domein van het strafrecht en het strafprocesrecht (waaronder het bewijsrecht).

Steven Vandromme is in 2001 afgestudeerd als licentiaat in de Rechten met grote onderscheiding. Hij is sinds 2007 verbonden aan het parket van de procureur des Konings te Antwerpen, nu als eerste substituut. Verder is hij als wetenschappelijk medewerker lid van de Onderzoeksgroep Rechtshandhaving aan de Universiteit Antwerpen. Hij is auteur van talrijke publicaties, o.a. in het Rechtskundig Weekblad, het Tijdschrift voor Strafrecht en de Commentaar Strafrecht en Strafvordering.Strafrecht & strafprocesrecht

Stažení Strafrecht & strafprocesrecht zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789046608982

  Publicatiedatum
  :

  08/11/2017

  Pagina’s
  :

  1406

  Uitgever
  :

  Maklu Uitgevers

  Titel serie
  :

  In hoofdlijnen

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  240

  Editie
  :

  1e editie