Tekstanalyse Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Sluit deze tekst wel aan bij de gestelde doelen? Hoe samenhangend is de tekst? Welke overtuigingsmiddelen worden ingezet? Is de argumentatie wel aanvaardbaar? Wanneer wordt informatie een verhaal? Hoe conventioneel is deze tekst? Al dit soort vragen komen aan bod in Tekstanalyse.

Dit handboek behandelt zes methoden waarmee teksten geanalyseerd en geëvalueerd kunnen worden: functionele analyse, coherentieanalyse, retorische analyse, argumentatieanalyse, narratieve analyse en genreanalyse. Deze methoden helpen de lezer om te ontdekken hoe een tekst in elkaar zit en hoe deze beoordeeld en – als nodig – verbeterd kan worden. Elk hoofdstuk gaat in op één van de zes methoden en sluit af met een uitgebreide voorbeeldanalyse.

Tekstanalyse is primair bedoeld voor studenten letteren en communicatiewetenschap.
Tegelijkertijd is het boek een waardevolle aanvulling voor iedereen die in de communicatiepraktijk met teksten bezig is.

Joyce Karreman werkt aan de Universiteit Twente. Daar geeft ze onderwijs bij de opleiding Communication Science op het gebied van instructieve teksten en technische communicatie.
Renske van Enschot werkt aan Tilburg University. Ze geeft onderwijs bij de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen op het gebied van journalistiek en narratieve en visuele communicatie.Tekstanalyse

Stažení Tekstanalyse zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789023255604

  Publicatiedatum
  :

  16/03/2018

  Pagina’s
  :

  320

  Uitgever
  :

  Gorcum b.v., Koninklijke Van

  Ondertitel
  :

  methoden en toepassingen

  Gewicht
  :

  656 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  239 mm x 166 mm x 15 mm

  Editie
  :

  4e editie