Tot elke prijs Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Tot elke prijs
De Vissersopstand van 1887, een zwarte
bladzijde uit onze visserijgeschiedenis

Doris Klausing

Tot elke Prijs’ is het verhaal van een vissersfamilie die midden de bewogen periode van de Vissersopstand in 1887 probeert te overleven. De roman is gebaseerd op historische feiten. Vijf doden en acht zwaar gewonden waren de bloedige tol van 2 dagen verzet. Terwijl de vissers vochten voor erkenning, betere verloning en huisvesting was Oostende, eind 19de eeuw, de ‘place to be’ voor de beau monde. Het Kursaal, luxe hotels, prestigieuze gebouwen, de wandeldijk en de aanwezigheid van Leopold II waren het visitekaartje van de mondaine badstad. De visserswijk met de talrijke steegjes, de zichtbare armoede en een overaanbod aan cafeetjes waren de tegenpool of het verdoken getto van de ‘Koningin der Badsteden.’ Twee werelden waar kruisbestuiving onmogelijk was.

Doris Klausing (°1946), studeerde dictie en drama in het Conservatorium (Oostende) en volgde diverse schrijvers- en vertelopleidingen.
Later startte ze met het vertellen voor kinderen en volwassenen over het Oostends erfgoed, de zee en de visserij. Ze schreef kortverhalen waaronder ‘De Golfbreker’ voor Drijfhout. In 2015 verscheen ‘Pekel en kabeljauw’ een roman over de IJslandvaarders.Tot elke prijs

Stažení Tot elke prijs zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789461680587

  Pagina’s
  :

  208

  Uitgever
  :

  zorro uitgeverij

  Ondertitel
  :

  de vissersopstand van 1887, een zwarte bladzijde uit onze visserijgeschiedenis

  Gewicht
  :

  250 gr

  Uitvoering
  :

  Slide bound

  Afmetingen
  :

  210 mm x 148 mm x 10 mm

  Editie
  :

  1e editie