Van Brugge naar La Palma Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Het leven van een 16de eeuwse Brugse koopman in La PalmaVan Brugge naar La Palma verhaalt het leven van de zestiende-eeuwse Brugse koopman ‘Luis’ Vandewalle ‘el viejo’. Lodewijk Vandewalle was een Vlaamse handelaar in suiker, graan, wijn en kunst die, toen Brugge als handelscentrum aan invloed verloor, rond 1530 naar het Canarische eiland La Palma uitweek. In La Palma werd hij een van de meest respectabele mensen van zijn tijd. Zijn naam prijkt er vandaag nog op straten en pleinen. Hij stichtte een familie waarvan de nakomelingen vijfhonderd jaar later nog een belangrijke rol zouden spelen. Zo werd markies Tomás Van de Walle in 2011 nog geridderd in de stad Brugge. Vandewalle dreef handel met Brugge, Antwerpen en de pas ontdekte Nieuwe Wereld. Hij bouwde forten om zijn eiland tegen overvallen van piraten te beschermen, legde in zijn graanschuur voorraden aan om de bevolking in tijden van schaarste te voeden, en was een mecenas die zijn rijkdom ook gebruikte om kerken en kloosters vol te stouwen met Vlaamse kunstwerken uit de 16de eeuw.Van Brugge naar La Palma

Stažení Van Brugge naar La Palma zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789401405102

  Publicatiedatum
  :

  06/11/2015

  Pagina’s
  :

  136

  Uitgever
  :

  Lannoo

  Ondertitel
  :

  Luis Vandewalle El Viejo, handelaar in suiker (1505-1587)

  Gewicht
  :

  374 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  210 mm x 180 mm x 20 mm

  Editie
  :

  1e editie