Verborgen vrouwen Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

In de jonge steden van Noordwest-Europa verscheen een nieuw type vrouw: de stadskluizenares. Deze vrouwen trokken zich terug in kluizen aan de zijkant van een stadskerk, maar hielden contact met de stadsbevolking binnen in de kerk of via raampjes aan de straatkant. In een wereld waarin vrouwen geen publieke posities konden bekleden en zeker in zaken van het geloof geen leidende rol mochten spelen, ontpopten de stadskluizenaressen zich als de (informele) vrouwelijke pendant van de pastoor. Zij traden op als godsdienstlerares, raadgever en doorgever van nieuws. De druk van kerkelijke leiders om non te worden, weerstonden zij met succes. Dit boek schetst de betekenis van stadskluizenaressen aan de hand van biografieën van Suster Bertken, Ivetta van Hoei, Juliana van Cornillon, Eva van Sint Maarten, de moeder van Guibert van Nogent en Kreupele Margriet van Maagdenburg en toont in prachtige beeldverhalen de religieuze stadscultuur waarin zij functioneerden.Verborgen vrouwen

Stažení Verborgen vrouwen zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789065509963

  Publicatiedatum
  :

  06/08/2015

  Pagina’s
  :

  216

  Uitgever
  :

  Uitgeverij Verloren b.v.

  Titel serie
  :

  Middeleeuwse studies en bronnen

  Nummer in serie
  :

  106

  Ondertitel
  :

  kluizenaressen in de middeleeuwse stad

  Extra
  :

  Verborgen vrouwen. Kluizenaressen in de middeleeuwse stad

  Gewicht
  :

  574 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Afmetingen
  :

  226 mm x 221 mm x 17 mm

  Editie
  :

  1e editie