Voor de tijd van het jaar Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Honderden overgeleverde liederen getuigen van een levendige liedcultuur in en rond de vele laatmiddeleeuwse conventen van de moderne devotie in de Lage Landen. Dit boek laat voor het eerst zien hoe deze devote liederen werden verzameld in handschriften en hoe deze verzamelingen werden gebruikt in het conventsleven. Hoewel de clustering volgens verschillende principes geschiedde, loopt de jaarcyclus als een rode draad door de handschriften. De liedverzamelingen volgen niet alleen de liturgische kalender, maar representeren ook de wisseling van de seizoenen en de zich herhalende ritmes die het sociale leven structureerden. De handschriften werden zó vervaardigd dat men nieuwe liederen kon blijven toevoegen zonder de cyclische organisatie te verstoren. Devote liedverzamelingen blijken dus ingericht voor een seizoensgebonden gebruik in meer dan alleen religieuze zin. Met deze invalshoek biedt Cécile de Morrée een nieuw perspectief op de verhoudingen tussen profaan en religieus in de laatmiddeleeuwse liedcultuur.Voor de tijd van het jaar

Stažení Voor de tijd van het jaar zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789087046590

  Publicatiedatum
  :

  11/01/2018

  Pagina’s
  :

  464

  Uitgever
  :

  Verloren b.v., uitgeverij

  Titel serie
  :

  Middeleeuwse studies en bronnen

  Nummer in serie
  :

  165

  Ondertitel
  :

  Vervaardiging, organisatie en gebruikscontext van Middelnederlandse devote liedverzamelingen (ca. 1470-1588)

  Gewicht
  :

  909 gr

  Uitvoering
  :

  Met harde kaft

  Afmetingen
  :

  249 mm x 173 mm x 32 mm

  Editie
  :

  1e editie