Zakboekje ruimtelijke ordening 2018 Downloaden (Lees online.Download) gratis enn boek PDF, ePub, Kindle

Posted by

Boek in het Nederlands!


Omschrijving

Op 1 januari 2018 werden de vergunningsregels van het Decreet betreffende de omgevingsvergunning veralgemeend (in alle Vlaamse gemeenten) van kracht. Op 1 maart 2018 treden ook de nieuwe regels rond de handhaving van de omgevingsvergunning in werking. Daarbovenop komt de impact van aanverwante nieuwe regelgeving rond bijvoorbeeld complexe projecten, onteigeningen, onroerend erfgoed en milieueffectrapportage.

Dit maakt het omgevingsrecht, en meer specifiek de ruimtelijke ordening, tot een complex geheel dat continu in beweging is. Toch houden we het graag overzichtelijk en toegankelijk. Daarom vindt u vooraan het zakboekje een handig overzicht van de wijzigingen in 2017. Met paginaverwijzing, zodat u meteen kan doorbladeren naar de recentste updates in het zakboekje.

Wat is nieuw in editie 2018:

 • Deel XIII ‘Handhaving’ van het zakboekje werd integraal vernieuwd om rekening te houden met het nieuwe Decreet betreffende de Handhaving van de Omgevingsvergunning (DHO). De tekst houdt ook rekening met het (ontwerp van) Handhavingsbesluit dat de nieuwe handhavingsregels op 1 maart 2018 inw erking doe treden. Volledig nieuw zijn onder meer:
  • het onderscheid tussen stedenbouwkundige misdrijven en inbreuken;
  • de raadgeving en aanmaning als zachte handhavingsinstrumenten;
  • en het bestuurlijke handhavingsspoor zowel bij beboeting en bestraffing als in het herstelbeleid.
 • De omgevingsvergunningsprocedure zelf trad op 23 februari 2017 in werking maar kan door de meeste Vlaamse gemeenten pas worden toegepast sinds 1 januari 2018. Intussen verscheen ook de Codextrein die niet alleen de proceduregels van de omgevingsvergunning maar ook het materieel recht rond de vergunningsplicht tegen die datum nog grondig wijzigde.
 • Ook op bestuurlijk vlak laten de gevolgen van de ééngemaakte omgevingsvergunning zich voelen. Sinds 1 april 2017 vormen het departement Ruimte Vlaanderen en het departement Leefmilieu, Natuur en Energie vormen samen het departement Omgeving.
 • De Codextrein zal tevens ingrijpende wijzigingen aanbrengen in de regeling omtrent de ruimtelijke plannen. Niet minder ingrijpend is echter het Integratiedecreet RUP’s dat in werking trad op 1 mei 2017.
 • Bovendien traden het Decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid en het nieuwe Vlaamse Logiesdecreet in het voorjaar van 2017 in werking. En nu de Vlaamse Regering het uitvoeringsbesluit bij het nieuwe Vlaams Onteigeningsdecreet definitief heeft goedgekeurd, kan dit nieuw decreet eveneens van start op 1 januari 2018.

Ook aan tal van andere wijzigingen besteedt editie 2018 van het Zakboekje ruimtelijke ordening de nodige aandacht. Het zakboekje wijst steeds op de verschillen met de vroegere wetgeving en legt uit wat de praktische gevolgen zijn.

Kortom, het zakboekje maakt de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening praktisch en inzichtelijk, met aandacht voor recente wijzigingen. Zo kunt u meteen aan de slag!

Ontdek ook onze opleidingen:Zakboekje ruimtelijke ordening 2018

Stažení Zakboekje ruimtelijke ordening 2018 zdarma kniha:
Word lid van honderdduizenden tevreden leden die talloze uren hebben besteed aan het online zoeken naar multimedia-inhoud en nu, terwijl ze genieten van nieuwe boeken, tijdschriften en beroemde stripboeken.

 • Boeken, tijdschriften en strips onbeperkt, waar u ook naartoe gaat: rechtstreeks naar uw browser op uw computer of tablet.
 • Meer dan 10 miljoen titels omvatten alle mogelijke genres.
 • Ontvang de beste boeken, tijdschriften en strips in elk genre, inclusief actie, avontuur, anime, manga, kinderen en familie, klassiekers, , handleidingen, Drama, Buitenlands, Horror, Muziek, Romantiek, Sci-Fi, Fantasie, Sport en nog veel meer.
 • Elke dag worden nieuwe titels toegevoegd! We willen de dingen nieuw houden.
 • Alle platforms. Volledig geoptimaliseerd
 • Ontdek waarom duizenden mensen elke dag naartoe gaan.Registreer en geniet van uw entertainment, onbeperkt!

  ISBN
  :

  9789403001326

  Publicatiedatum
  :

  29/12/2017

  Pagina’s
  :

  981

  Uitgever
  :

  Wolters Kluwer België

  Gewicht
  :

  1130 gr

  Uitvoering
  :

  Met zachte kaft

  Editie
  :

  1e editie